ویدیو زیر میتواند اطلاعات مفیدی را در رابطه با بازسازی زمین تنیس و آموزش آماده سازی، نگهداری و تعمیرات آن را در اختیار شما بگذارد:
بازسازی زمین تنیس
در ابتدای مرحله برنامه ریزی برای بازسازی زمین تنیس باید مشخص شود که آیا فضای کافی برای احداث سالن تنیس برای اجرای پروژه وجود دارد یا خیر. یک استاندارد اندازه زمین تنیس وجود دارد که در سراسر جهان اعمال می شود. بر این اساس، ابعاد زمین تنیس 23.77 متر در 10.97 متر و محوطه بازی و همچنین فضای دویدن حداقل 6.40 متر است. اگر چند فضا در کنار هم ساخته شود، فاصله طبق استانداردهای بین المللی حداقل 3.65 متر است. علاوه بر این، تشخیص داده شده است که برای جلوگیری از بزرگ شدن بیش از حد مزاحمت های ناشی از آن، حداکثر بیش از چهار فضا نباید در کنار یکدیگر تنظیم شود. این مشخصات امکان بازی در زمین تنیس را در شرایط رقابتی فراهم می کند. شما میتوانید در این رابطه از مقاله آ«وزش
در صورت امکان زمین های تنیس در فضای باز باید در محیطی مناسب ساخته شوند. به عنوان یک قاعده دقت شود که سایه وجود داشته باشد تا بازیکنان در معرض نور خورشید و اثرات کور کننده آن قرار نگیرند. پس باید میدانی در محور شمال به جنوب ساخته شود. اگر این امکان وجود ندارد باید در نظر داشت که از مکان های محور شرق به غرب فقط در صبح میتوان استفاده بهینه کرد.
هنگام محاسبه هزینه زمین های تنیس بتنی پس تنیده باید محیط کارخانه را نیز در نظر گرفت. اگر زمین بازی با درختان و بوته های بلند احاطه شود، بازتاب ها حواس بازیکنان را پرت نمی کند، باد ضعیف می شود و صدا خفه می شود. علاوه بر این، حصاری که زمین بازی را از ورود غیرمجاز محافظت می کند و توپ ها را قطع می کند باید حداقل نیرو داشته باشد. تمام جنبه های مربوط به ساخت زمین تنیس باید در مراحل اولیه در برنامه ریزی گنجانده شود و با کارشناسان مربوطه بحث شود.
تمامی انواع زمین های تنیس نگهداری و تعمیرات خاص مربوط به خود را نیاز دارند. از آنجا که بیشترین زمین های تنیس موجود در کشور خاک رس می باشند، در اینجا میخواهیم به بررسی و آموزش نگهداری و تعمیرات زمین تنیس خاک رس بپردازیم که شامل دو بخش می باشد :
1. نگهداری و تعمیرات عمومی
2. نگهداری و تعمیرات تخصصی
1. نگهداری و تعمیرات عمومی
1. فرش زدن و تمیز کردن خطوط زمین
قبل از هر بار استفاده از زمین تنیس می بایستی با فرش مخصوص ابتدا بصورت عرضی زمین بصورت کامل فرش زده و تسطیح شود . در مرحله بعد با جارو خطوط زمین کاملا تمیز گردد.
2. آب پاشی
بعد از فرش زدن و جارو زدن زمین تنیس قبل از سانس تنیس می بایستی تمامی زمین بصورت کاملا یکنواخت آب پاشی شود. میزان آب پاشی می بایستی بصورتی باشد که تمامی زمین کاملا مرطوب شده و هیچ نقطه ای خشک نباشد. سر آبپاش، جنس شیلنگ و پمپ آب می بایستی استاندارد زمین تنیس باشد. آبپاش میبایستی قطرات آب را کاملا پودر کند تا از تخریب و شسته شدن خاک رویه زمین تنیس جلوگیری کند.
برای انتخاب یک پمپ آب خوب برای زمین تنیس میبایستی درمورد برخی از مشخصات پمپ اطلاعات کافی داشته باشیم:
Q(دبی آب): میزان آب دهی پمپ
H(هد): ارتفاع پرتاب آب بصورت عمودی
برای مثال مشخصات پمپ بالا نشان میدهد که در دبی 30 لیتر در دقیقه در ارتفاع 64 متری و 140 لیتر در ارتفاع 12 متری
نکته: آبدهی وهد پمپ با یکدیگر رابطه عکس دارند.
پمپ آب فوق برای تامین آبپاشی یک زمین تنیس دارای مشخصات مناسبی میباشد.
یک شلنگ مناسب میبایستی دارای سطحی صاف و سیقلی (برای حرکت آسان بر روی زمین تنیس بدون اینکه خاک رویه را جمع کند) باشد و همچنین وجود بافت نخی به کار رفته در اطراف شیلنگ باعث میشود که تحمل فشار و دوام فنی مناسبی را دارا باشد.
3. گل کردن (آب پاشی به میزان بسیار زیاد)
آب پاشی زمین تنیس با حجم زیاد را اصطلاحاً گل کردن می گویند. این کار وابسته به دمای هوا در زمان خاص با تکرار های مختلف انجام می شود. برای مثال در فصل تابستان بهترین زمان برای گل کردن زمین های یک باشگاه تنیس که در صبح روز بعد می بایستی آماده استفاده باشند، آخرین ساعات شب است.
نکته: برای گل کردن زمین تنیس می بایستی به نحوی آب پاشی صورت گیرد که آب تمام سطح زمین تنیس را برای 10 الی 15 ثانیه در برگیرد. حجم تقریبی آب مصرفی برای گل کردن یک زمین تنیس 3000 لیتر است که بصورت یکنواخت در کل سطح زمین تنیس پاشیده میشود.
4. طی کشیدن
تسطیح و رگلاژ خاک سطح رویه: این کار میبایستی با طی مخصوص زمین تنیس بصورت عرضی و طولی حداقل 3 بار در هفته انجام گردد. طی کشیدن در واقع برای بالانس کردن ارتفاع خاک آجر سطح رویه زمین تنیس بصورت یکنواخت در کل زمین می باشد.
نکته2: پیشنهاد میگردد این کار قبل از گل کردن زمین انجام گردد.
5. غلطک زدن
این کار میبایستی مدتی پس از گل کردن زمین (یعنی زمین مرطوب و مقداری نرم باشد اما غلطک به زمین نچسبد) بصورت هفتگی با یک غلطک دستی با وزن 500 کیلوگرم یا بیشتر انجام گردد.
نکته1: غلطک دستی ترجیحا دارای بلبرینگ برای حرکت آسان و یکنواخت (بدون لنگ زدن)
نکته2: بهتر است بر اساس میزان ساعات کاری یک زمین تنیس هر 2 ماه یک بار یا هر 6 ماه یکبار از یک غلطک دیزلی با وزن یک تن برای غلطک زدن زمین تنیس استفاده گردد.
نکته3: بهتر است غلطک زدن بصورت تار و پودی (طولی و عرضی) انجام شود و در صورت کم شدن رطوبت بین غلطک طولی و عرضی زمین دوباره مرطوب گردد.
نکته4: در حاشیه و اطراف زمین تنیس بهتر است تمیز کاری صورت گیرد.
6. رعایت اصول توسط بازیکنان در زمین تنیس
- استفاده از کفش مناسب
- پرهیز از بازی کردن برروی زمین خشک
- مدت زمان هر سانس تنیس 50 دقیقه می باشد.
2. نگهداری و تعمیرات تخصصی
دستورالعمل ها و اصول تخصصی نگهداری و بازسازی سطح زمین تنیس شامل بخش های مختلف با زیرمجموعه های خاص می باشد که وابسته به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی محل زمین تنیس متغییر می باشند. از این رو شرکت تنیس امیران پکیج های آموزشی را بصورت گام به گام با ارائه تمامی جزئیات در بخش های مختلف تهیه نموده است که علاوه بر کلیپ های آموزشی شامل کیف ابزارآلات تخصصی نگهداری، آماده سازی و بازسازی یک زمین تنیس خاک رس نیز می شود.